Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler, ilgili idareye bir dilekçe ile “Kamulaştırmasız El Atma Sebebiyle Tazminat İstemi” için dava açabiliyor. Peki kamulaştırmasız el atma davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Kamulaştırmasız el atma davasında vekalet ücreti 2016!
Kamulaştırma; özel mülkiyete konu olan bir gayrimenkule; devlete ait kurum ve kuruluşlarca kamu yararı ilkesi çerçevesinde el konulması işlemi olarak tanımlanıyor.
Kamulaştırmada devlet, kamulaştırılan gayrimenkulün bedelini ilgili kişiye ödüyor. Bu bedelin ödenmemesi halinde ise kamulaştırmasız el atma söz konusu oluyor. Bir kamu tüzel kişisinin özel mülkiyetteki bir taşınmazı kamulaştırma işlemi yapmaksızın fiilen işgal etmesi, kamulaştırmasız el atma olarak ifade ediliyor
Devlet tarafından el atılan gayrimenkul üzerinde bir yapı-bina vs bulunmakta ise, yapı sahibinin kamulaştırmasız el koyma işlemini yapan devlet kurumuna karşı arsa ve bina bedelinin kendisine ödenmesi için bedel tazmini davası açabiliyor.Peki kamulaştırmasız el atma davasında vekalet ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Kamulaştırmasız el atma davasında vekalet ücreti 2016…
Yargıtay 5.Hukuk Dairesi 19.03.2015 günü 2014/28459 Esas 2015/5328 Karar sayılı içtihadı ile Lüleburgaz 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin maktu olarak belirlediği vekalet ücretine ilişkin kararının bozulmasına, 04.11.1983 sonraki döneme ilişkin el atmalarda nisbi vekalet ücretine‘ hükmedilmesine karar vermiştir.
Buna göre mahkeme ve icra vekalet ücretleri maktu değil dava ya da icra takip değeri üzerinden nisbi olarak belirleniyor.
Nisbi, mutlak olmayan demektir. Buna göre, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti mutlak bir ücret olmayıp duruma göre değişebiliyor.
Kamulaştırmasız el atma davası dilekçe örneği 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com