İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi ile İZKEND arasında “Riskli Yapıların Tespiti” konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği (İZKEND) arasında “Riskli Yapıların Tespiti” konusunda işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle kentsel dönüşümün ilk ve en önemli adımı olan riskli yapı tespitinde artık vatandaşların güvenilir şekilde hızlı ve kesin sonuçlu raporlara kavuşması amaçlandı.
Katip Çelebi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Salih Yılmaz ile İZKEND A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği Başkanı Burak Kuter arasında imzalanan kentsel dönüşümde işbirliği protokolüyle çok yakında “Kentsel Dönüşüm Uzmanı Sertifika Programı”nı da kapsıyacak. İZKEND Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kuter, Kensel Dönüşüm Yasanın çıktığı 2012 yılından beri uzman olmayan kişiler tarafından, kulaktan dolma bilgilerle uygulamanın bu günlere geldiğini ve bu sebepten dolayı sistemin düzgün bir şekilde ilerleyemediğini söyledi. Kuter, “Bu alanda ciddi bir bilgi kirliliği var. Bir çok dava dosyası, yaşanan birçok pişmanlıklar, komşular arası kırgınlıklar, müteahhitler ile yaşanan anlaşmazlıklar kentsel dönüşüm sürecinin kötü olarak algılanmasına ve yaşanmasına sebep olmaktaydı. Bu büyük işbirliği ile sertifika programını başarı ile tamamlayan kursiyerler, nitelikli kentsel dönüşüm uzmanları olarak İzmir’deki kentsel dönüşümün etkin birer aktörü olacaklardır. Bu da kentsel dönüşümde İzmirlilerin rahat bir nefes almasına olanak sağlayacaktır. Tüm gayrimenkul sektöründeki danışmanlar, mühendis, mimar, tekniker ve diğer ilgilileri konuyla ilgili gelişmelerden haberdar edeceğiz” dedi.
Protokole göre Katip Çelebi Üniversitesi’nin uzman personeli riskli yapı tespit talebinde bulunan vatandaşların binalarından alınacak beton numunelerini, üniversitenin en son teknolojiyle donatılmış laboratuarlarında akademisyenler tarafından raporlanacak.
Milliyet
Bir yanıt bırakın