İzmir köylerinde yeni yapılaşma başladı!

izmir köylerde

Zenya Mühendislik, köylerde gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. Mühendis Murat Özgörüş, köylerde yeni evlerin yükseldiğini söyledi.İzmir’de inşaat sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı, her geçen gün büyüyüp gelişirken, bu alımda hizmet sunan Zenya Mühendislik, imza attığı birbirinden başarılı çalışmalarla sektöre damga vurmuş durumda. Fizibiliteden projelendirmeye, detay çözümlerden malzeme seçimine, anahtar teslimi uygulamalardan işletmeye almaya, bakım ve onarıma kadar her safhada çağdaş teknolojiye dayalı hizmet verebilmekte. Oldukça geniş bir uzman kadrosu bulunan Zenya Mühendisliğin kurucularından İnşaat Mühendisi Murat Özgörüş, son dönemlerde köylerde yoğun bir yapılaşmanın olduğunu belirtti. Özgörüş: “Mahalleye dönüştürülen köylerde projeler başladı. Çapak ve Çakırbeyli de villalar, bağ evleri inşa ediyoruz. Köylerde büyük bir yapılaşma mevcut” dedi.

GENİŞ EKİPMAN, UZMAN KADRO
Müşterilerinin ihtiyaç ve talep için proje tasarımından uygulanmasına kadar her safhada ileri teknoloji ve tekniklerle, deneyimli kadrosuyla en doğru ve ekonomik çözümleri bulan Zenya Mimarlık ve Mühendislik, müşterileri ile ilişkilerinin kalıcı olmasını temel ilke olarak edinmiş durumda. Geniş ekipman parkı ve sektöründe uzmanlaşmış personeli ile kaba inşaatın yanı sıra ince yapıda da (Proje tasarımı uygulama, alçıpan bölme duvar ve asma tavan sistemleri, alçı sıva ve makineli alçı sıva. endüstriyel zemin kaplamaları, saha betonları, brass çatı sistemleri, dış cephe boyaları, iç cephe boya hırı. ısı yalıtımı, mantolama) hizmet vermekte olup söz konusu alanlarda her türlü taahhüdü yerine getirebilecek donanıma sahip Zenya Mimarlık ve Mühendislik. Firma. Polen Boya. Jotun Boya. Cam Seramik ve Cankar-Pen Bölge Bayiliği’nin yanı sıra Betopan’ın da uygulama bayiliğini yapıyor.

DEPREM ZARARINI EN AZA İNDİRİN
Mimariye, teknik şartnamelere, idari ve mevzuat şartlarına, inşa tekniklerine ve sanatına, deprem yönetmeliğine uygun çalışmalar gerçekleştiren Zenya Mimarlık ve Mühendislik, teknolojiyi yakından takip ederek her geçen gün kendini yenileyip geliştiriyor. Firmanın ortakları inşaat mühendisleri Zekiye Önen ve Murat Özgörüş: ” 1. derece deprem bölgesinde bulunan İzmir’de deprem olayının felakete dönüşmesini önlemek, depremin zararlarını azaltmak hatta mümkünse ortadan kaldırmak açısından zemin etüdü çok önemli bir çalışmadır. Yapılan zemin etüt çalışmalarıyla zeminin özellikleri belirlenerek bu özelliklere uygun binalar inşa ediyoruz. Zemin özelliklerine uygun olarak inşa edilen yapılar, doğal afetlerin yol açacağı etkileri en aza indirerek güvenli yaşam alanları sağlıyor” dedi.

ZEMİN ETÜDÜ OLMAZSA OLMAZ
Zemin etüdü çalışmasıyla binanın üzerinde kurulacağı yerin; Derine doğru hangi birimlerden oluştuğunu, farklı zemin olup olmadığı, bu birimlerin kalınlıklarını, derinliklerini, yay ılımlarını, deprem anında davranış biçimini, binaya etkisini, yer altı suyu durumunu, sıvılaşma olasılığının olup olmadığını, deprem anında yayılan sismik dalgaların etkisi ile yapının maruz kalacağı düşey ve yatay kuvvetlerin neler olabileceğini üzerine yük bindiği zaman oturma katsayısını ve taşıma gücünü yoğunluk. sismik hız, elektrik özdirenç, ivme değerlerini vb fiziksel parametrelerinin belirlenmesi sağlanır.

DOĞAYA UYUMLU VE KONFORLU BİNALAR
Tasarımlarda öncelikli kriter olarak fonksiyonel bir yapı yapmak olduğunu belirten Jeoloji mühendisleri Birce Özcan ve Çağdaş Gülcün: “Bir projenin doğru tasarlanabilmesi binanın araziye uygun konumlandırılmasıyla mümkündür. Bu da sürdürülebilir mimarinin temel ilkelerinden biridir. Mimaride sürdürülebilirlik; gün ışığını nasıl kullandığımızla ve doğal etkenleri en etkin nasıl kullandığımızla ilgilidir ve iklimsel verilerin proje tasarımına ne kadar yansıdığıyla da doğru orantılıdır. Projelerimizde sadece göze hitap eden tasarımlar değil doğayla uyumlu ve insanlara konforlu aynı zamanda sağlıklı binalar tasarlamak ana hedefimiz. Tasarımlarımızda daha çok çevreye duyarlı, enerji etkin binalar üretmeye çalışıyoruz. Bunun sağlıklı bir geleceğe yatırım yapmanın gerekliliklerinden biri olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Torbalı ve yakın çevresindeki konut projelerimizde enerji etkin çözümlerini yaygın olarak kullanmaya çalıştıklarını dile getiren Mimar Rahşan Gülmez ve Nazire Kasım; “Mimari tasarım ekibi olarak uygulanması gereken akılcı tasarım stratejilerinden; yönlenme, yapı formu, yapı malzemeleri ve yapı kabuğu tasarımının enerji etkinliği yönünden değerlendirilmesi gereken en önemli öğeler olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştular.

Gökhan YALKALK/Büyük Torbalı Gazetesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*