İzmir Körfez Geçişi ÇED süreci 2017’de tamamlanacak!

izmir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir’in merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi’nin son durumuyla ilgili Yeni Asır’a konuştu.

Arslan, Körfez Geçiş’in 2. aşama kesin projelerinin onaylandığını açıkladı.
Körfez Geçişi ile ilgili ilk kez tarih veren Arslan, “2017 yılının başında projelendirme ve ÇED süreci tamamlanmış olacak. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ortaya koyduğu ve İzmir için çok değerli olan bu projeye hükümet olarak büyük önem veriyoruz” dedi. Arslan, öte yandan projenin sanat yapılarının da çalışmalarına başlandığını dile getirdi.

MARKA DEĞERİ ARTACAK

İzmir’in sabırsızlıkla beklediği Körfez Geçiş Projesi’nin ikinci aşama projelerinin onaylandığını Yeni Asır aracılığıyla İzmir’e duyuran Bakan Arslan, “Sanat yapıları projelendirme çalışmalarına da başlanıldı. Proje çalışmaları ve ÇED süreci 2017 yılı başında tamamlanacak. İzmir’e hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YAPAY ADA KURULACAK

Körfez Geçişi Projesi ile birlikte İzmir’in marka değerinin yükseleceğini de dile getiren Bakan Arslan, “Hükümet olarak, Bakanlık olarak bu projeye çok değer veriyoruz. Çünkü bu proje Başbakanımızın projesi ve İzmir için çok değerli. Körfez Tüp Geçişi Türkiye’nin 3. büyük kenti, önemli bir fuar merkezi ve geniş etki alanına sahip liman şehirlerinden olan İzmir’in siluetine olumlu katkılar sağlayacak, marka değerini yükseltecek” dedi.

Arslan, “Kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden, güneyde, İnciraltı Mevkiine uzanarak Çeşme Otoyolu’nu birbirine bağlayacak. Yaklaşık 12,6 kilometre uzunluğunda planlanan Körfez Geçişi’nin, 6.9 kilometresi deniz geçişi olacak.
Deniz geçişinin 1.900 metrelik kesimi batırma tüp tünel, 4 bin 175 metrelik kesimi köprülü geçiş, 880 metrelik kesimi ise yapay adadan oluşacak” diye konuştu.

METRO VE BANLİYÖ BAĞLANTISI

Projenin gelişmiş kentlerin günden güne en büyük sorunu haline gelen trafiği rahatlatacağını dile getiren Bakan Arslan, “İzmir Körfez Geçişi’nin tamamlanması ile İzmir kenti kuzey aksından gelen trafiğin kent içine girmeden İzmir Körfezi güney aksına ulaşması sağlanmış olacak.
Karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez Geçişi, her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacak.
Proje ile 31 kilometre uzunluğundaki sahil yolunda 19 kilometre, 55 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda da 43 kilometre kısalma sağlamış olacağız” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN 35 PROJESİ ARASINDA

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir için ortaya koydukları 35 Proje içerisinde en fazla dikkat çeken proje olma özelliğine sahip Körfez Geçişi’nin mutlaka yapılacağını açıklamıştı. Yıldırım, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda geldiği İzmir’de düzenlenen bayramlaşma töreninde de proje için yeni bir talep geldiğini ve adının Sultan Alparslan olmasının istendiğini belirterek, “Onu da yapacağız merak etmeyin” diye konuşmuştu.

Yeni Asır