AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Urla’da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda İzmir Türkiye’nin lokomotifi olduğunu vurguladı. Yıldırım, “İzmir hem İstiklal Mücadelesi’nin hem de zafer noktasının konduğu bir şehir. İzmir son yıllarda kan kaybetti geriye düştü. İhracatta beşinci, genel kalkınmışlıkta yedinci sıraya geriledi. İzmir’e koyduğum hedef belli. İzmir’in yeri İstanbul ile yarışmaktır. İkinciliktir. 34 İstanbul. 35 İzmir. Bu hedefi birlikte yol yürürsek gerçekleştireceğiz” dedi. Çeşmealtı Kaptanoğlu Restoran’da düzenlenen toplantıda Urlalıların sorunlarını dinleyen Yıldırım, mavi ile yeşilin bir araya geldiği Urla’nın İzmir’in en güzel yeri olduğunu söyledi.
MEVZUAT DEĞİŞSE DE…
Urla Yat Limanı’nın son durumu hakkında bilgiler veren Yıldırım, “Yat limanlarını 35 projede ele aldık. ÇED’i, projesi altyapısı bitti. Sadece ihale edilecek. Bunlar da nedir yapılınca görülür diyebilirsiniz. Yapılması en kolay iş. Yapılıncaya kadar ot yolduruyorlar. O ÇED’ler, mevzuatlar, dairelerde dolaşıyor geliyor. Bunların bitmesi 3 sene sürüyor. Yapımı 1 sene sürüyor. Maalesef bu konuda çok şey yaptık ama henüz istediğimiz düzeyde bürokrasi konusunda istediğimiz noktaya gelemedik. Eskiye göre iyi durumdayız. Asıl olan zihniyet değişikliği. İstediğiniz kadar mevzuat değiştirin zihniyeti değiştirmedikten sonra bir şey değişmiyor. Mağdur olmamanız için gerekli tertibatlar alınacak. Çeşme Yat Limanı mezbelelik bir yerdi. Şimdi Çeşme’nin marka değeri haline geldi. Çeşme orayla anılıyor. Çeşme’deki hareketlilik limanla anlam kazanıyor. SİT mevzusundan dolayı bekleyen projeler var. 10 tane yat limanımız var” şeklinde konuştu. Urla’da ağır sanayi olmayacağını vurgulayan Yıldırım, “Urla turizm ile kalkınır. İleri teknoloji ile kalkınır. İleri Teknoloji’nin adresi İYTE. Çok bilinmez ama çok güzel amaçlarla kurulmuş. Rektör hocamız çok güzel işler yapıyor” dedi. Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Türklüğümle gurur duyuyorum ve bayrağımı da hiç odamdan çıkarmıyorum” dediğini hatırlatan Yıldırım, Orhan Pamuk’a göndermede bulunarak, “Başka Nobel alan da oldu ama ülkesinin yerden yere vurdu” diye konuştu.
HER KÖŞESİ AYNI
Yıldırım, Urla-Mordoğan yolundaki araziye stat yapılacağını da belirtti. Urla’daki Roman vatandaşların mülkiyet sorunu olduğunu belirten Yıldırım, “Bulundukları yer özel bir mülkiyet. Ya onu kamulaştırıp mevcut binalarınızı daha yaşanabilir hale getireceğiz. O mümkün olmazsa hazineye ait başka bir yere güzel konutlar yapacağız. Önümüzdeki dönem inşallah bunu başarırız. Uzunkuyu, Zeytinler’de ulaşım sorunundan bahsedildi. Bu otobüs işi belediyenin işi. Belediye başkanı ile görüşürüz. Sıkıntıları anlatırız. Oradaki aksaklığı anlatacağız. Ben oraya otobüs getireceğim dersem yanlış olur. Siz zorladınız olmadı. Biz de zorlayalım. Şansımızı deneyelim” dedi. İzmir’i her köşesine aynı gözle baktıklarını “oy verdi vermedi” diye asla düşünmediklerini dile getiren Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “A partisi, B partisi babasının parasından mı harcıyor? Verdiğiniz vergileri yine sizlere harcıyoruz. Bunda partizanlık olmaz.”
İŞ ADAMLARI ÜMİTLİ
İzmir iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle yemekte buluşan Binali Yıldırım, iş adamlarının desteğini istedi. 1 Kasım seçimlerinin kazası olmayan önemli bir seçim olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bunu en iyi iş dünyası biliyor. Güçlü iktidarın ve istikrarlı bir yönetimin getirileri başta iş dünyasını etkiliyor” diye konuştu. İş adamları Binali Yıldırım’ın İzmir’den tekrar aday olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Toplantıya Kemal Çolakoğlu, Işınsu Kestelli, Barış Kocagöz, Salih Esen, Rebi Akdurak, Cemal Elmasoğlu, Moris Bencuya, Lucien Arkas, Betül Elmasoğlu), Sıtkı Şükürer, Ömer Kaplan, Yılmaz Temizocak Mesut Sancak, Rıza Akça, Kenan Yavuz, Selim Gökdemir, Mehmet Tiryaki, Mustafa Türkmenoğlu ve Mahmut Özgener gibi tanınmış isimler katıldı.
Sabah Egeli
Bir yanıt bırakın