İzale-i şuyu davalarında vekalet ücreti 2016!
Sulh Hukuk maddesinde açılabilen izale-i şuyu davasıyla paylı mülkiyete sahip olan hissedarlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.
İzale-i şuyuda paylaşıyı isteme hakkı en çok on yıllık süre sınırlandırabiliyor.Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlı oluyor ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.
Medeni Kanun esasları gereğince paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar veriliyor.
Ortaklığın giderilmesi davası olarakta bilinen izale-i şuyu davası vekalet verilerek açılabiliyor. Peki izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
İzale-i şuyu davalarında vekalet ücreti 2016…
Yargı Yerlerinde, İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olsa veya Para ile Değerlendirilebilse Bile Maktu Ücrete Bağlı Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret
Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 660,00 TL
Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.500,00 TL
İzale-i şuyu dava dilekçesi 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com