Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride taşınmazı tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor. İşte İşyeri tahliye taahhütnamesi 2016…
İşyeri tahliye taahhütnamesi 2016!
Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride gayrimenkulü tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor.
Bu taahhütnamenin geçerlilik şartlarına uygun olması gerekiyor. Taahhütnamenin geçerli olması için ilk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması gerekiyor.
Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesinin yazılı olması gerekiyor. Aksi halde kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz oluyor. Tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarih belirtiliyor. Taahhüdün özgür iradeyle yapılması gerekiyor.
Taahhüt verdiği halde taşınmaz malı boşaltmaması halinde taşınmaz sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. İşyeri tahliye taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:
İşyeri tahliye taahhütnamesi örneği şu şekilde:
TAAHHÜT EDEN(KİRACI)
ADI SOYADI (ÜNVANI) :
MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)
ADI SOYADI :
TAHLİYE EDİLECEK
MECURUN ADRESİ :
TAHLİYE TARİHİ :
Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.
TAAHHÜT TARİHİ :
TAAHHÜT EDEN :
İMZASI
Tahliye taahhütnamesine rağmen çıkmayan kiracıya ne yapılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com