İşyeri tadilat ruhsatı nasıl alınır?

İşyeri tadilat ruhsatı nasıl alınır

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, tadilat ruhsatı alınması zorunlu tutuluyor. Peki işyeri tadilat ruhsatı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

Bir gayrimenkulün metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor.

Ancak burada yapılacak boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmaması halinde, ruhsat alınmıyor.Peki işyeri tadilat ruhsatı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

İşyeri tadilat ruhsatı, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Ruhsat için gerekli evraklar ve dilekçe örneği şu şekilde:

-Tadilat ruhsatı dilekçesi
-Tapu Tescil Belgesi
-İmar Durumu Çap belgesi: Yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteren bir belge
– Mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki

Ayrıca, belediyeye ve tadilat tipine bağlı olarak başka evraklar de istenebiliyor: Proje Müellifleri Oda Sicil Durum Belgeleri, Müteahhitlik Sicili, Apartman Karar Defteri Örneği (Noter Onaysız), Fenni Mesul Taahhütnamesi (Noter Onaylı).

İnşaat ruhsat çıkarma işlemleri!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com