İşyeri tadilat işlerinin yapılmak istenmesi halinde gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte işyeri tadilat ruhsatı dilekçesi…
Bir anataşınmaz içerisinde yer alan ev ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor.
Boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa, ruhsat alınması zorunlu olmuyor.
Taşınmazın metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı isteniyor.İşyeri tadilat işlerinin yapılmak istenmesi halinde gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşyeri tadilat ruhsatı dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:
İşyeri tadilat ruhsatı dilekçesi örneği:
………………………………….. BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜGÜ
…………………………… İlçesi ………………………… Mahallesi ……………….. pafta ………………. ada ……………. parsel’e ait plan tadilatı teklifimiz yazımız ekinde olup geregini arz ederim.
EK
– Tapu
– Çap
– Vekaletname
– Şehir plancısı karnesi
– 13 adet teklif plan ozaliti
– Plan raporu
– Jeolojik etüt raporu
– Gerekli kurum görüşleri
İsim – Tarih – İmza
……………………………..
……………………………..
……………………………..
ADRES:
……………………………..
……………………………..
……………………………..
İşyeri tadilat ruhsatı nasıl alınır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com