REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu, 2016 yılı 1. çeyrek dönemi baz alınarak hazırlandı. 39 ilçe arasında en fazla taşınma hareketliliği %15 oran ile Kadıköy’de yaşanmıştır.
39 ilçe arasında en fazla taşınılan ilçe %11 oran ile Maltepe olmuştur. Maltepe’ye en fazla taşınma %59 oran ile yine Maltepe ilçesinden gerçekleşmiştir.
Taşınma nedenleri arasında «kentsel dönüşüm» önemli bir ölçüt olurken, Kadıköy’den taşınanların %40’ı taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü göstermiştir.3+1 daire tipinden gerçekleşen taşınma işlemlerinin %92’si yine 3+1 daire tipine gerçekleşmiştir. 2. kattan gerçekleşen taşınma işlemlerinin ise %50’si 3. kata yapılmıştır.
TSKB Gayrimenkul Değerleme desteği ile hazırlanan REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu’nda 2016 yılı 1. çeyrek dönemi baz alınmıştır (20161Ç=100). Gerçekleşen taşınma işlemleri bir önceki çeyreğe göre %30 artmıştır.
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 39 ilçe arasında en fazla taşınan ilçe %15 oran ile Kadıköy olmuştur. Kadıköy’den yapılan taşınma işlemlerinin %40’ına ve Maltepe’den yapılan taşınma işlemlerinin %30’una taşınma sebebi olarak kentsel dönüşüm gösterilmiştir.
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 1. çeyrek sonuçlarına göre, 39 ilçe arasından en fazla taşınılan ilçe %11 oran ile Maltepe olmuştur. Maltepe’ye yapılan taşınma işlemlerinin %59’u yine Maltepe’den gerçekleşmiştir. Kadıköy’den yapılan taşınma işlemlerinin %43’ü yine Kadıköy’e gerçekleşmiştir.
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 3+1 daire tipinden gerçekleşen taşınma işlemlerinin %92’si yine 3+1’e gerçekleşmiştir.
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu 2016 yılı 1. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, 2. kattan yapılan taşınma işlemlerinin %50’si 3. kata gerçekleşmiştir.
REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu, TSKB Gayrimenkul Değerleme desteği ile REIDIN Veri Analitiği Ekibi tarafından hesaplanmakta ve hazırlanmaktadır.Bu çalışma ile İstanbul ili içerisinde evden eve taşınma işlemlerinin bölgesel bazda hareketlilik ve yoğunluklarının tespit edilerek takibi amaçlanmaktadır.3 aylık dönemlerle oluşturulan rapor; oda sayısı, kat, mülkiyet durumu, gayrimenkul tipi ve taşınma sebebi gibi detaylarda bölge bazlı bilgiler içermektedir. Sonuçlar da bu 3 ayı takip eden dönemlerde açıklanacak olup, bir sonraki rapor yayımlanma tarihi Temmuz ayının ilk haftasıdır.
Raporun tamamı için tıklayınız