İskan ruhsatı olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor.Peki iskansız eve abonelik nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…
İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının, yasal olarak bitme günü iskan raporunu alındığı gün oluyor. İskan belgesinin alınmaması durumunda yapı resmide hala inşaat olarak gözüküyor.
Bu belge, belediyenin imar birimi tarafından hazırlanıyor. Öncelikle; yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.
Ruhsatına uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor.
İskan ruhsatı olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor.Peki iskansız eve abonelik nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…
İskansız yapılarda şantiye elektriği kullanılacağından dolayı bu durum elektrikli ev aletlerinin zarar görmesine neden olabiliyor hatta yangınlara yol açabiliyor. Binada elektrik ve su hizmeti belediye tarafından sağlanmadığı için dolayı şantiye elektriği ve suyu için tüm ev sahipleri ortak sayaç kullanacağından bu durum kişiler arasında da problem yaratabiliyor.
Ortak sayaç ile fatura bölünerek ödeneceğinden az tüketim yapan ev sahiplerinin çok ödeme yapması sorun yaratabiliyor. Ayrıca belediye elektrik ve su hizmetini sağlamadığı için kullanılmak zorunda kalınan şantiye suyu ve elektriği ödemeleri belirli bir kotanın aşımı halinde iki katı ödemeye sebep olabiliyor.
Eski binalara iskan nasıl alınır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın