Ruhsatı alınan ve iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak içinse inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden iskan alınması gerekiyor. İşte iskan yenileme harcı 2016…
İskan yenileme harcı 2016!
İskan ruhsatları, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belge alınmadan bina içerisinde yer alan bağımsız bölümler için kat mülkiyeti kurulamıyor.
İskan ruhsatı, Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. İskan ruhsatının verilebilmesi için ruhsat süresinin geçmemiş olması ve yapının imar yönetmeliklerine göre inşa edilmiş olması gerekiyor.
Bu binalar için gerekli evraklar belediyeye teslim ediliyor. Harç ödemesi de yapıldıktan sonra yapı için iskan belgesi verilebiliyor.
İskan ruhsatı alınmayan yapılar resmi olarak hala inşaat olarak gözüküyor. Bu sebeple mesken abonelikleri değil, şantiye abonelikleri alınıyor. Bu da mesken sahiplerine fazladan faturalandırma yapılmasına neden oluyor.
Ruhsatı alınan ve iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak içinse inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden iskan alınması gerekiyor. Peki iskan yenileme harcı ne kadar? diyorsanız işte iskan yenileme harcı 2016…
İskan yenileme harcı 2016…
5 Yenileme – Yeniden Ruhsat Alınmasına İlişkin Ücretler
5.1 Yenileme (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için) m2 0.41 TL
5.2 Yeniden (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için) m2 0.68 TL
Ruhsat Belgesindeki Bilgi Değişikliklerine İlişkin Ücret ( Tek Ruhsattaki Bilgi
Değişikliği) adet 130 5.3 TL
Makine, Elektrik ve Isı Yalıtım Proje Değilşikliğinde Alınacak Ücretler- Proje
Değişikliği adet 130 5.4 TL
İskansız binaya kredi çıkar mı?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com