Sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına ısı yalıtımı yapılıyor.Peki ısı yalıtımı ne kadar sürede yapılır?
Mantolama olarakta bilinen ısı yalıtımı, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanması işlemi olarak biliniyor.
Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde, gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan ısı izolasyonu şeklinde ifade ediliyor.
Isı yalıtımı, sadece kışın içerideki sıcak havanın dışarı çıkması anlamına gelmiyor. Aynı zamanda yaz aylarında da içerideki soğuk havanın dışarı çıkmasına engelliyor ve iç kısımların ısı kaybını da azaltıyor.
Isı Yalıtımı uygulamaları ile konfor şartlarının oluşturulmasında kullanılan enerji miktarının azalması, küresel ısınma ve hava kirliliğinin artmasını önleniyor. Peki ısı yalıtımı ne kadar sürede yapılır? diyorsanız işte yanıtı..
Binalarda yapılacak ısı yalıtımı uygulamaları için gereken süre; binanın ihtiyaçları, büyüklüğü ve yalıtım uygulamasında çalışacak kişi sayısıyla ilişkili olarak belirleniyor. Genel olarak ısı yalıtımı uygulamaları, orta büyüklükteki bir bina için 1-4 haftalık zaman zarfında bitiriliyor. Dıştan yapılan yalıtım uygulamalarının aşırı soğuk ve yağışlı günlerde yapılamadığının unutulmaması gerekiyor.
Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın