Isı yalıtımı nasıl yapılır?

ısı yalıtımı nası yapılır

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının en aza indirgenmesi için ısı yalıtımı yapılıyor.Peki ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı nerelere yapılır?

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi.

Yeni inşa edilen yapıların yalıtım yapılarak inşa edilmesi gerekirken, eski ve yalıtımı olmayan yapıların da binalarına yalıtım yaptırmaları gerekiyor. Eski yapıların yalıtım yaptırmak için 2017’ye kadar süreleri bulunuyor.Peki ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı nerelere yapılır? diyorsanız işte yanıtı..

Isı yalıtımı yapıların; çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılıyor.

Çatı ısı yalıtımı, levha veya şilte biçimindeki çesitli ısı yalıtım malzemeleriyle yapılıyor. Çatı örtüsü ile tavan döşemesi arasında kullanılmayan boşlukların olduğu binalarda, ısı yalıtımı tavan döşemesi üzerine serilerek uygulanıyor

Teras çatındaki ısı yalıtımı, su yalıtımı katmanının üstüne veya altına yapılabiliyor.

Duvarlarda yalıtım ise, çeşitli ısı yalıtım malzemelerinin genellikle duvarlara monte edilmesiyle, binanın dışından, içinden veya iki duvar katmanının arasından yapılabiliyor.
Dıştan yapılan uygulamalar ile cephenin tümüne ısı yalıtım malzemeleri sabitlenebildiğinden ısı köprüleri oluşmamış oluyor. Aynı zamanda uygulama dış taraftan yapıldığı için duvarlar sıcak kalır ve terleme meydana gelmiyor.

Isı yalıtımı nedir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*