İnşaat ruhsatlarının geçerlilik süresi!

İnşaat ruhsatlarının geçerlilik süresi

Bir arsa üzerinde inşa edilecek bir bina için öncelikle belediyeden mimari proje için inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. Peki inşaat ruhsatlarının geçerlilik süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

İnşaat ruhsatlarının geçerlilik süresi!
Bir yapının inşaat işlerine başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izninin alınması gerekiyor.Belediye sınırları içinde kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için Belediye İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belge inşaat ruhsatı oluyor.

İnşaat ruhsatı ise talep sahibi tarafından gerekli evraklar ile birlikte belediyeye başvurulması halinde veriliyor.

Aksi takdirde yapı inşaat çalışmalarına ruhsat alınmadan başlanamıyor. Ruhsatsız olarak başlanan yapılar için durdurma ve yıkma kararları alınıyor.Peki inşaat ruhsatlarının geçerlilik süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Projelerin bölgenin imar durumuna uygun olarak hazırlanması durumunda inşaat ruhsatı verilebiliyor. Ruhsat alındıktan sonra 2 sene içerisinde inşaata başlanılması gerekiyor.

Aksi halde 2 sene içinde inşaatına başlanılmayan ve 5 seneiçerisinde inşaat çalışmaları bitirilmeyen inşaatların ruhsatı geçersiz kabul ediliyor. Bu sebeple ruhsat alındıktan sonra belirlenen süreler içerisinde başlanılması ve bitirilmesi gerekiyor.

İnşaat ruhsatı maliyeti 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com