İzin belgesi olarakta bilinen inşaat ruhsatının belirlenen süreler içinde alınmaması halinde inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor.Peki inşaat ruhsat yenileme ücreti ne kadar? İşte İnşaat ruhsat yenileme ücreti 2015..
İnşaat ruhsatı alındığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde inşaatına başlanması gerekiyor. Bu süre de yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte 5 yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen ruhsat hükümsüz sayılıyor ve yenilenmesi gerekiyor.
İnşaat ruhsatı yenilenmezse, ilgili inşaat ruhsatsız ve kaçak olarak gözüküyor. Bu nedenle de kaçak inşaatlar ile aynı yaptırımlara maruz kalıyor. Yapının yapılacağı arazi imar planına ve mevzuatına uygun olsa bile idare onayı almadan yapı inşa edilemiyor.
İnşaat ruhsatının yenilenmesinde ayrıca harç talep edilmiyor ancak inşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olması halinde yeniden hesaplanacak harçtan evvelce ödenen harç tutarı, tenzil ediliyor. Peki inşaat ruhsat yenileme ücreti ne kadar?
Yenileme – Yeniden Ruhsat Alınmasına İlişkin Ücretler 2015
1.15 Yenileme (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için) m2 0.37 TL
1.16 Yeniden (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için) m2 0.61 TL
1.17 Ruhsat Belgesindeki Bilgi Değişikliklerine İlişkin Ücret ( Tek Ruhsattaki Bilgi Değişikliği) adet 120 TL
1.18 Makine, Elektrik ve Isı Yalıtım Proje Değilşikliğinde Alınacak Ücretler- Proje Değişikliği adet 120 TL
İnşaat ruhsatı yenilenmezse ne olur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın