İhtiyari deprem sigortası ne demek?

İhtiyari deprem sigortası ne demek

Zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. Peki ihtiyari deprem sigortası ne demek? İhtiyari deprem sigortası nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Köy yerleşimleri -genel olarak gelir düzeyinin düşük olması, binalarda belediye denetiminin bulunmaması ve sigortanın sunumunun zor olması gibi sebeplerle zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında yer alıyor.Peki ihtiyari deprem sigortası ne demek? İhtiyari deprem sigortası nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

İhtiyari Deprem Sigortası ise zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılması mümkün olabiliyor.

Benzer şekilde, ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar için de İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor.İhtiyari deprem sigortası yapılabilen yapılar aşağıda sıralanıyor:

İhtiyari deprem sigortası yapılabilen yapılar..
9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,

Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalar,

Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar,
Projesi bulunmayan ve mühendislik hizmeti görmemiş binalar,

Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde tadil edildiği veya zayıflatıldığı tespit edilen binalar,

Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde ilgili mevzuata ve projeye aykırı olarak inşa edilen binalar,

Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar verilen binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan, bakımsız, harap veya metruk binalar.

Zorunlu deprem sigortası genel şartları nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com