Hisseli taşınmaza sahip olan kimseler taşınmaz mal hakkında devir işleminde bulunmak isteyebiliyor. İşte hisseli tapu devir işlemleri 2016…
Hisseli tapularda, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimleri ve sayıları belirtiliyor. Ancak hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor.
Hisseli tapuya sahip olan hissedarlar, kimin hangi bölgenin sahibi olduğuna karar verebiliyor. Yapılan anlaşmanın sonuçları ise tarafların ortak kararı ile yazılı bir belgeye de dökülebiliyor.
Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin satışını da gerçekleştirebiliyor. Peki hisseli tapu devir işlemleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…
Hisseli tapu devri için istenen belgelerin temin edilmesi ve belirlenen devir ücretinin ödenmesi gerekiyor.Hisseli tapu devri için gerekli belgeler şu şekilde:
Hisseli tapu devri için gerekli belgeler;
– Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergi dairesinden alınmış belge.
– Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,
– İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.
Hisseli tapu devir masrafları 2016…
Satış bedeli üzerinden binde 20 oranında; hem alıcıdan hem de satıcıdan harç tahsil ediliyor.
Hisse devri eğer bedelsiz olarak yapılıyorsa; kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com