Hatalı ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen müşteri durumun düzeltilmesi için itirazda bulunabiliyor. Peki hatalı konut ekspertiz raporu nasıl düzeltilir? diyorsanız işte yanıtı…
Bankadan konut kredisi almak isteyenler bankalara başvuruda bulunabiliyor. Bankalarda kendi seçtikleri eksperlerini görevlendiriyor ve müşterinin gayrimenkulu eksperler tarafından ayrıntılı bir şekilde inceleniyor ve gayrimenkule bir piyasa değeri biçiliyor.
.Eksperler bu raporu hazırlarken gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi hususları göz önünde bulunduruyor.
Yapılan araştırmalar sonu eksperler bankalara bir rapor hazırlayıp sunuyor ve hazırlanan rapor sonucunda banka müşteriye kredi veriyor. Hatalı ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen müşteri durumun düzeltilmesi için itirazda bulunabiliyor. Peki hatalı konut ekspertiz raporu nasıl düzeltilir? diyorsanız işte yanıtı…
Hatalı ekspertiz raporu sonucu onaylanan kredi miktarı daha az olabiliyor. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan tüketici memnuniyetsizliğini dile getirebiliyor.
Hatalı ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen tüketici bu hatanın düzeltilmesi için bankaya yada ekspertiz raporunu hazırlayan firmaya dava açabiliyor. Dava sonucuna göre mahkeme tarafından tüketici haklı bulunduğu takdirde görevlendirilen eksper tekrar gayrimenkule giderek inceleme yapıyor ve evin değerini yeniden belirliyor.
Ev ekspertiz raporu kaç günde çıkar?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com