Haciz işleminde evden neler alınır?

Haciz işleminde evden neler alınır

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine haciz gelebiliyor.Peki haciz işleminde evden neler alınır? diyorsanız işte yanıtı..

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan işlemler, haciz olarak ifade ediliyor.

Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde itiraz edebiliyor, aksi takdirde 3 gün içinde haciz işlemine başlanıyor.

Haciz işlemi için haciz memuru eve katipleri yollayabiliyor ya da isterse kendi de gidebiliyor.Borçlu kişi evde yoksa haciz gıyabında yapılıyor.Haczedilecek mallar başka yerde ise haciz yapılmasını malların bulunduğu yerin icra dairesine hemen yazıyor. Peki haciz işleminde evden neler alınır? diyorsanız işte yanıtı..

Borçlunun yatak odası,borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,orçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemiyor.

Yukarıda belirtilen malların haricindeki tüm menkul ve gayrimenkul mallar üzerinde haciz konabiliyor.Yargıtay kararı metnine göre “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu veya aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri haczedilemez.”

Hacizde neler alınamaz?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*