Geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar!

Geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar

Geçici Müteahhitlik Yetki Belgesi, kendi yapısını inşa edecek parsel sahiplerinin Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurarak aldıkları belge oluyor. Peki geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar!
Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgelerinin olması zorunlu tutuluyor.

Yönetmelikle inşaat ustalarının kayıt altına alınarak 32-40 saatlik bir eğitimden geçirilerek kendilerine ustalık setifikası verilmesi amaçlanıyor.

İnşaat işinde çalışan ve belge sahibi olmayan ustaların Geçici Ustalık Yetki Belgesini almaları gerekiyor. Cezalı duruma düşülmemesi için, sahip olunması gereken Geçici Ustalık Yetki Belgesini için bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar:

-İkametgah belgesi,
-Nüfus cüzdanı fotokopisi,
-İlgili idareden onaylı mimari proje (proje üzerine yetki belgesi alınması içindir ibaresi yazdırılıp belediyeden alınır)
-Tapu senedi,
-Kayıt ücreti dekontu

Geçici müteahhitlik belgesi 2016 ücreti!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com