Gayrimenkulün güçlü oyuncuları peş peşe yeni projeleri devreye sokuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın üretim ve istihdamda seferberlik çağrısına inşaat sektöründen destek geldi.

İnşaat sektörü temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın üretim ve istihdamda seferberlik çağrısına destek verdi. Kamunun da kentsel dönüşümle seferberliğe destek vermesini isteyen müteahhitler herkesin elini taşın altını koymasını bekliyorlar.

Gayrimenkulün güçlü oyuncuları bir yandan istihdamı arttırmak için peş peşe yeni projeleri devreye koyarken, bir diğer yandan da daha güzel bir Türkiye için yaşanabilir şehirler inşa etme telaşında.

İnşaatın 250 farklı sektörü beslediğine ve iş imkanı oluşturduğuna dikkat çeken İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “Her yeni başlayan inşaat projesinde ilk etapta 500 yeni kişi istihdam ediliyor. Bu inşaat tam olarak başladığında 1000 kişiye çıkıyor. Üstelik inşaatlarda her kesimden insana iş imkanı yaratılıyor. Biz tek başına firma olarak bu yıl istihdamımızı yeni projelerle yüzde 20 artıracağız” dedi. İstihdamı artırıp yeni projeleri inşa ederken projelerin yaşanabilir şehirlere uygun olması gerektiğine vurgu yapan Durbakayım, yaşanabilir şehirler için ise dönüşümün şart olduğunu söyledi.

 

Seferberlik çağrısı yaptı

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu’da yaşanabilir şehirler için seferberlik yapılması gerektiğini söyledi. Aşçıoğlu, “Ülkemizin her köşesi bir cennet ve ayrı bir değer. Bu değeri bilerek hareket etmeliyiz. Mevcut binalar ülkemizin değerine yakışmıyor. Bunun için bir seferberlik başlatıp binalarımızı ve şehirlerimizi yaşanabilir kılmalıyız. Kentsel dönüşüm kamu otoritesi olmadan başarıya ulaşmaz. Bunun için daha fazla adım atılması lazım. Arsalar ucuzlayıp vatandaşa hak ettiği standartlarda uygun koşullarda konutlar üretilmeli” şeklinde konuştu. Daha güzel bir Türkiye için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Aşçıoğlu, bu yıl toplam 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer’de konut, Ataköy’de konut ve ofis, Merter’de de ticaret ve ofis olmak üzere üç yeni projeyi hayata geçireceklerini bildirdi. Yeni projelerde 755 kişiye istihdam sağlayacak olan şirket, bu yıl 50-100 milyon lira aralığında tahvil ihracına da çıkmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl 213 milyon lira ciro elde eden şirketin bu yılki ciro beklentisi de 415 milyon liraya yükseldi.

 

Verimlilik yılı ilan etti

Sur Yapı, verimlilik yılı ilan ettiği 2017 yılında gerçekleştirdiği ‘Olur Olur Bal Gibi Olur Kampanyası’ ve ön satışa çıktığı Koşuyolu ve Maltepe projelerinden sonra istihdama katkı sağlamak için Kağıthane Cendere Caddesi üzerindeki yeni projesi Tempo City’e başlayacak. Kağıthane Cendere Caddesi, Axis Kağıthane Alışveriş Merkezine komşu konumuyla 200 milyon lira yatırım değeri ile yükselecek olan projede iki blokta toplam 217 rezidans dairesi ve 17 adet ticari alan yer alıyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Şehrin merkezinde yaşamak veya çalışmak isteyenlerin beklentilerini karşılamak ve hayal ettikleri gibi bir yaşam sunmak için Tempo City projemizi hayata geçiriyoruz. Böylece Cumhurbaşkanımızın da çağrısına ayak uydurarak Sur Yapı olarak Tempo City projemizle birlikte 2017 yılında ilk ek istihdamımızı sağlamış olacağız” dedi.

 

Yatay mimari öne çıkmalı

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, daha yaşanabilir şehirler için uzun dönemli planlamalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Kalıcı çözümün ancak bu şekilde oluşabileceğini kaydeden Arıkan, Türk insanının yatay mimariyi hak ettiğini söyledi.

 

Destekler sektöre ivme katıyor

Sektöre yönelik birbiri ardına alınan kararların sektöre ivme kattığını belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Planlı yapılaşma için destek şart” dedi. Dönüşüme ihtiyaç olduğuna da vurgu yapan kabadayı, “Sektör olarak uzun zamandır talep ettiğimiz konularda hükümetimizin aldığı kararlar 200 üzerindeki alt ve yan sektörlerle birlikte ülke ekonomisine fayda sağlıyor” dedi.

 

 

Yeni Şafak