Konut kredisi ile satın alınan eve yada alan kişinin başka bir evine ipotek konulabiliyor. Peki evin ipotekli olduğu nasıl anlaşılır? diyorsanız işte yanıtı…
Konutun banka tarafından güvence altına alınması ile tüketiciye verilen kredi konut kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi kullanılarak alınan ev banka tarafından ipotekli olmuş oluyor. Bu ipoteğin kaldırılması için de borcun tamamının ödenmesi gerekiyor.
Daha önce kredi borcundan dolayı banka takip kararı çıkmış kişiler ve bankalar tarafından yapılan kredi skorlaması kötü olan kişiler haricinde geliri olan her tüketici konut kredisinden yararlanabiliyor.
Konut kredisi ile alınan evlerde bankanın ipoteği oluyor. Ancak satmak isterlerse ipoteği kaldırmadan satışı yapılabiliyor. Konut kredisini alan kimse ödeyememe durumunda evini satarak krediyi önceden kapatabiliyor.
Konut kredisi ile alınan ev banka tarafından ipotek olarak tahsil ediliyor. Borç bitene kadar ev bankaya ait oluyor. Bu süre boyunca kredi ödemelerinin aksaması ya da yapılmaması durumunda banka, evi satıp borcunu alabiliyor. Peki evin ipotekli olduğu nasıl anlaşılır? Evin ipotekli olduğunu nasıl anlarım? diyorsanız işte yanıtı…
diyorsanız işte yanıtı…
Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde yer almıyor. Bu durumda yapılması gereken şey, Tapu Müdürlüğü’ne gidip, sayfaya bakmak oluyor. Söz konusue evin ipotekli olup olmadığı ‘İpotekler Hanesi’ sütununda yazıyor. Bu sütuna bakarak, evin ipotek durumunu öğrenmek mümkün oluyor.
İpotekli konuta kredi verilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com