Ev ekspertiz raporu kriterleri!

Ev ekspertiz raporu kriterleri

Konut kredisi kullanımlarında bankalar tüketiciden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki ev ekspertiz raporu kriterleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Ekspertiz raporu, taşınmazların piyasa değerini belirleyen rapor olarak biliniyor. Ekspertiz raporu konut kredisi kullanımlarında taşınmazın teminat altına alınabilmesi için önemli oluyor.

Konut kredisi başvurusunun kabul edilmesinin ardından, banka evin değerinin belirlenmesi için eve eksper yolluyor ve ekspertiz raporu sonucunda evin ne kadarı için kredi kullanılacağı belirleniyor.Bir evin değerinin belirlenmesi uzman ekspertizler tarafından gerçekleştiriliyor.Peki ev ekspertiz raporu kriterleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Ekspertiz çalışmasında aşağıdaki kriterler dikkate alınıyor;

*Gayrimenkulün açık adresi
*Kime ait olduğu /türü
*Kaç yaşında olduğu
*İmar durumu
*Ulaşım özellikleri
*Fiziki durumu
*Altyapısı

Bu kriterler araştırıldıktan sonra evin değeri belirlenmiş oluyor. Banka rapor incelemesi sonucunda, onayladığı kredi tutarını müşterisine bildiriyor. Müşteri bankadan iptotek tesisine ilişkin belgeleri alıyor ve tapu dairesine satıcı ile başvuru yapıyor. Satış ve ipotek tesisi işleminden sonra ise banka ödemeyi satıcıya yaparak işlemi tamamlamış oluyor.

Ev ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com