Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki Elektrik faturasının az gelmesi için ne yapmalıyız? diyorsanız işte yanıtı…
Elektrik faturasının az gelmesi için ne yapmalıyız?
Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, taşınmaz mala gelen faturanın üzerinde yazıyor.
Faturanın cezalı duruma düşmemesi için fatura üzerinde belirtilen son güne kadar faturanın ödenmesi gerekiyor. Gecikmiş faturalar, tahsilât anlaşması olan tüm bankalar tarafından tahsil edilebiliyor.
Kış mevsiminde daha çok enerjinin kullanılması nedeni ile elektrik faturaları ortalamanın üstünde olabiliyor. Peki Elektrik faturasının az gelmesi için ne yapmalıyız? diyorsanız işte yanıtı…
Elektrik faturasını azaltmak için sunulan öneriler şu şekilde sıralanıyor;
Elektrik faturası düşürmenin yolları..
“Buzdolabı; Buzdolabının kapağını çok uzun süre açıp tutmamak gerekiyor. Açık kalınca içeri dolan sıcak havanın soğutulması için harcanacak enerji miktarı artıyor.
Buzdolabında çok boş alan bırakmak zorunda kalıyorsanız, ağzı bantlı kutularla dolabı doldurarak enerji kullanımını azaltabilirsiniz.
Lambalar; Kullandığınız lambaları mümkün oluduğu kadar kaliteli ve kompaktlardan seçin.
Klima; Klima çalıştırmadan önce varsa evdeki panjurları kapatmak gerekiyor. Panjur yoksa açık renk perdelerle ısı engellenmeli.
Bulaşık makinesi; Bulaşık makinesi iyice doldurulduktan sonra, iki günde bir çalıştırılmalı.
Çamaşır makinesi ; Çamaşır makinesini de iyice doldurduktan sonra iki günde bir çalıştırmak lazım.
Saç kurutma makinesi; Saç kurutma makinelerinin yüksek güçte olanlarını kullanmak elektrik tüketimini artırır. 1800 vatt’lık saç kurutma makineleri yerine daha düşük enerji tüketenleri tercih edilmeli.
Ütü; Ütülenecek eşyaların nemliyken ütülenmesi önemli. Kırışıkları sertleşmiş bir gömleğin ütülenmesi daha çok buhar tüketimine, fazla enerji kullanımına yol açar.”
Elektrik faturasına itiraz dilekçesi örneği!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com