Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. Peki elektrik faturası tarife değişikliği nasıl yapılır? İşte elektrik faturası tarife değişikliği…
Ev ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak biliniyor.
Bilindiği üzere evindeki eski sayaç yerine akıllı sayaç tarifesine geçen aboneler, elektrik tasarrufları yapabiliyor. Bu tasarruf, sayaçla zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılması ile mümkün olabiliyor.
Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri ise şu şekilde:
Tarife 1:06:00 – 17:00 arası gündüz, normal tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyat uygulanıyor.
Tarife 2: 17:00 – 22:00 arası puant pahalı tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın 1.5 katı uygulanıyor.
Tarife 3: 22:00 – 06:00 arası gece ucuz tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın yarısı uygulanıyor. Peki elektrik faturası tarife değişikliği nasıl yapılır? İşte elektrik faturası tarife değişikliği…
Elektrik fatura tarife değişikliği yapmak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olunan abonman şefliğine müracaat etmek gerekiyor.
Satın alınacak akıllı elektronik sayacın mutlaka “TEDAŞ ONAYLI” olması gerekiyor ve “TEDAŞ ONAYLI” olmayan elektronik sayaçlar Şirketçe kabul edilmiyor.
Elektrik faturası gecikme faizi ne kadar?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com