Bir mesken ya da işyerine elektrik aboneliği almak için gerekli belgeler ile birlikte yetkili birime müracaat ediliyor. Peki, elektrik abonelik ücreti 2015 ne kadar?
Elektrik abonelik ücreti 2015!
Bir mesken ya da işyerine elektrik aboneliği almak için gerekli belgeler ile birlikte yetkili birime müracaat ediliyor. Elektrik abonelik işlemleri; ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor.
Mevzuat gereği abonelik sözleşmelerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Başvuruda bulunan mülk sahibi ve/veya sahipleri veya vekili, mülk kiraya verilmiş ise yazılı beyan etmesi kaydıyla kiracı;
a) Tapu kaydı ve Belediye ve Yapı Denetim Kuruluşu onaylı elektrik projesi,
b) İmar alanı içerisinde bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 30, 31 inci maddelerine göre yapı kullanma izni,
c) Köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 27, 30 uncu maddelerine göre yapı kullanma izni,
d) İmar ve köy yerleşim alanları dışında bulunanlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden verilecek yapı kullanma iznine ilişkin belge,
e) Ruhsat gerektirmeyen kullanım yerleri için, mevzuat kapsamında ilgili mercilerden alınacak izin belgesi,
f) İlgili mevzuatın gerektirmesi halinde istenecek diğer belgeler.
ile kullanım amacıyla sınırlı bir süre için, dağıtım sistemine geçici bağlantı yaparak elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek veya tüzel kişi, elektrik projesini ve kullanım amacının gerektirdiği izin belgesini ibraz etmek kaydıyla başvuruda bulunur. Peki, elektrik abonelik ücreti 2015 ne kadar?
Elektrik abonelik ücreti 2015…
Elektrik bağlantı bedeli, bir defaya mahsus olmak üzere ve ilk bağlantı anlaşması yapılması esnasında tahsil edilir ve geri ödenmez.
Dağıtım bağlantı bedelleri, 0-15 kW (dahil) 64,3TL, 15-100 kW 147 TL, 100 kW üzeri 186,8 TL O.G bedelleri, 0-400 kVA (dahil) 608,8 TL, 400 kVA üzeri 756,6 TL.
Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği!
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın