Ekspertiz raporu; varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, ev yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor.
Ekspertiz raporlarında gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgiler yer alıyor.
Ekspertiz raporu için ilk önce banka başvurusunda bulunmak gerektiği için bankalarda konut kredisi başvurusunda bulunmak için bankaya beyan edilmesi gereken bazı evraklar bulunuyor.
Ekspertiz raporu yanlış ise iptali de mümkün olabiliyor. Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunu iptal edilebiliyor.Peki ekspertiz raporunu kim verir? Ekspertiz raporunu kim hazırlar? diyorsanız işte yanıtı..
Ekspertiz raporu bankadan gönderilmiş eksperler tarafından hazırlanıyor. Daka sonra ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Tüketici dilerse kendisi bir gayrimenkul ekspertizi ile anlaşabiliyor. Genellikle bu kişiler eksper uzmanları olarak seçiliyor.
Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın