Konut kredisi almak isteyenlerin öncelikle konut ekspertiz raporu almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyor.Peki ekspertiz raporunda olması gerekenler nelerdir?
Ekspertiz raporu; varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belge olarak tanımlanıyor.
Eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu almak için bazı evrakları temin etmek gerekiyor. Ekspertiz raporu için gerekli evraklar aşağıda yer alıyor;
* Nüfus cüzdanı forokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)
* Gelir belgesi
* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası
* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)
Söz konusu ekspertiz raporu yanlış ise iptali mümkün oluyor. Peki ekspertiz raporunda olması gerekenler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..
Ekspertiz raporun hazırlarken evin açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı ekspertiz raporunun olmazsa olmazları oluyor.
Ekspertiz raporu itiraz dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın