Emlak vergisi oranları taşınmaz malların türlerine göre değişiklik gösteriyor. Peki dükkan emlak vergisi 2016 ne kadar? İşte dükkan emlak vergisi 2016…
1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazlar için vergi ödeniyor. Bu vergi taşınmaz mal sahipleri tarafından belediyeye ödeniyor.
Vergi, taşınmaz malların bir başka ilde olması halinde tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde vergi ödenebiliyor.
İki taksit durumunda ödenebilen verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.
Emlak vergisi oranları taşınmaz malların türlerine göre değişiklik gösteriyor. Peki dükkan emlak vergisi 2016 ne kadar? İşte dükkan emlak vergisi 2016…
Dükkan emlak vergisi oranları 2016…
Büyükşehirde dükkan emlak vergisi oranları
Binalarda (işyeri/ofis) – Binde 4
Normal yörelerde dükkan emlak vergisi oranları
Binalarda (işyeri/ofis) – Binde 2
Dükkan emlak vergisi hesaplama 2016 örneği…
Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL’lik değere sahip dükkanın emlak vergisi oranı binde 4’tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL’dir.
Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL’lik değere sahip bir dükkanın emlak vergisi oranı binde 2’dir. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL’dir.
Hangi kurumlar emlak vergisi ödemez?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com