Doğalgaz abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcileri tarafından yapılıyor.Peki doğalgaz aboneliğinin feshi nasıl olur? İşte doğalgaz aboneliğinin feshi…
Doğalgaz aboneliği için başvurular; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Abonelik talebinin uygun bulunması halinde talep sahibi ile Abone Bağlantı Sözleşmesi imzalanıyor. Peki doğalgaz aboneliğinin feshi nasıl olur? İşte doğalgaz aboneliğinin feshi…
Doğalgaz abonelik feshi için doğalgaz kullanıcısı bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğal gaz abonelik sözleşmesini sona erdirmek için istekte bulunabiliyor.
Doğalgaz aboneliğinin feshinde sayaçtaki son tüketim endeks tespitinin yapılarak sayacın mühürlenmesi ve abone hesabının tasfiye ediliyor.
Sözleşmenin Feshi İçin Gerekenler şu şekilde;
Sözleşme fesih müracaatının, doğalgaz abonelik sözleşmesinde adı geçen şahsın kendisi veya yetkili temsilcisi tarafından yapılması gerekiuor.
Mesken Olan Yerlerde ;
a) Resmi Kimlik Beyanı (TC Kimlik Numaralı)
b) Tesisat numarası
Mesken Harici Olan Yerlerde
a) Yetki belgesi
b) İmza sirküleri
c) Kimlik fotokopisi
d) Kaşe gerekiyor.
Güvence bedeli iade seçeneği olarak;
a) Vadesiz IBAN nolu banka hesabınıza havale edilmesini,
b) İGDAŞ Hizmet Binaları’ ndaki Veznelerden veya PTT şubelerinden ödenmesini,
c) Başka bir tesisatta kendi adınıza doğal gaz abonelik sözleşmesi var ise; alacağınızın bu tesisata aktarımını talep edilebiliyor.
Doğalgaz abonelik taşıma işlemleri!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com