Devremülk sözleşmesinin feshi!

Devremülk sözleşmesinin feshi

Devremülk devir sözleşmesi, bir bağımsız bölümün satışı gerçekleşirken devremülk alıcısıyla satıcısı arasında imzalanan sözleşme türü oluyor. Peki devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Devremülk sözleşmesinin feshi!
Devremülk hakkı; Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabilen hak oluyor.

Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin, yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor.

Devremülk hakkının seneni belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden daha az süreli olmaması gerekiyor. Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa devremülk hakkı sahibi bu hakkın kullanımını başkalarına bırakabiliyor. Peki devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Tüketici, ilk iki taksiti ödedikten sonra, üçüncü yıldan itibaren her taksite ilişkin ödeme bildirimini almasını takiben 14 gün içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak herhangi bir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshedebiliyor.

Ayrıca, Tüketici, bu Yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor.

Devremülk satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com