Bir kişinin yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı taşınmaz devremülk olarak biliniyor. Peki devremülk devri nasıl olur? İşte devremülk hakkının devri…
Devremülk hakkının devri!
Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunmasına devremülk adı veriliyor.
Devremülk/Devretatiller, ikinci bir ev alma imkanı bulunmayan veya bu belirsiz ekonomik dönemde bir mülke yüklü bir yatırım yapmak istemeyen milyonlarca ailenin bir tatil tesisine sahip olabilmesini sağlıyor.
Devremülkler süresiz tapulu olarakta biliniyor. Peki devremülk devri nasıl olur? İşte devremülk hakkının devri…
Devremülk satın almak aynı zamanda ekonomik bir yatırım yöntemi olarakta biliniyor. Devremülk üyesi tapusunu aldığı takdirde devremülkünü satabiliyor. Yada isterse devremülk yönetimi adına satış işlemini yapabiliyor. Bu tür işlemlerde çeşitli operasyon ücretleri talep ediliyor. Ancak işletme yönetimi bu tür taleplerde kesin satış garantisi vermiyor. Tapu almadan ikinci el satış işlemi yapılmıyor.
Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra yönetim tarafından yetki verilen kişilere noter yolyla vekalet vererek tapu işlemlerini resmi sürede tamamlayabiliyor. Satın alınan devremülkün tapu harcının tamamı devremülk üyesine ait oluyor.
Tapu için gerekli evraklar:
– Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )
– 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)
– Noterden Vekâletname aslı.
– Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi.
Devremülk devir sözleşmesi örneği!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com