Devremülk cayma hakkı nasıl kullanılır?

Devremülk cayma hakkı nasıl kullanılır
Devremülkle ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. Peki devremülk cayma hakkı nasıl kullanılır? diyorsanız işte yanıtı…

Devremülk cayma hakkı nasıl kullanılır?
Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca ve benzeri gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olabilmeye devremülk deniyor.

Devremülkler tapu oluyor, alım satım devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm haklar bulunuyor.

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor.Peki devremülk cayma hakkı nasıl kullanılır? diyorsanız işte yanıtı…

Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre devremülk sözleşmesinden cayma hakkı sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on günlük süre olarak alıcıya veriliyor. Bu on günlük devremülk sözlemesinden cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor.

Eğer sözleşme tesiste imzalanmadı ise alıcının tesisten yararlanmaya başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Bazı şirketler devremülk sözleşmesinden cayma hakkı nı kullanmak isteyen kişilere telefonda yardımcı olabileceklerini söylüyor.. Ancak telefonla yapılan ‘Cayma bildirimi’ geçerli olmuyor. Cayma bildirimi noter kanalı ya da ilgili firmanın yetkilisine imza karşılığı tebliğ edilen ‘Cayma bildirimi’ ile oluyor.

Devremülk sözleşmesinden cayma hakkına göre kapıda yapılan satışlar yoluyla devremülk sahibi olan kişiler tesisi gördükleri tarihten itibaren yedi gün içinde sözleşmeden vazgeçebiliyor.

Yargıtay kararına göre sözleşmeden cayma süresi sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren değil ‘tecrübe ve muayene tarihinden’ yani tatil yerinin alıcı tarafından görüldüğü günden itibaren başlıyor. Devre tatil evini ya da evin konumunu beğenmeyen müşteri, devre tatil sözleşmesinden cayarak ödediği paraları geri talep edebiliyor.

Devremülk ile devre tatil arasındaki farklar!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com