Devre mülk sözleşmesi cayma hakkı!

devre-mulk-sozlesmesi-cayma-hakki

Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. İşte devre mülk sözleşmesi cayma hakkı…

Devre mülk sözleşmesi cayma hakkı!
Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşmee olarak ifade ediliyor.

Devremülk alındığı zaman bir taşınmazın yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Yılın diğer günleri ise diğer devremülk hakkı sahiplerine ait oluyor. Devremülk satın alan bir kişi, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki Devre mülk sözleşmesi cayma hakkı nedir? diyorsanız işte yanıtı…

Tüketici, bu Yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Cayma hakkının kullanımı
(1) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, şahsi hakka konu ön ödemeli devre tatil sözleşmeleri için yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ayni hakka konu taşınmaza ilişkin sözleşmelerde ise noterlikler aracılığıyla satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmesi yeterlidir.

(2) Satıcı veya sağlayıcı, Ek-6’da yer alan cayma formunu, sözleşmenin kurulduğu anda yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısıyla tüketiciye vermek zorundadır.

(3) Tüketici, cayma hakkını kullanırken Ek-6’da yer alan cayma formunu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir.

(4) Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ve bu sözleşmelerle birlikte düzenlenmiş olan yeniden satış, değişim ve ilgili diğer tüm sözleşmeler, cayma hakkının kullanılması ile birlikte hiçbir cezai şart ödeme yükümlülüğü olmaksızın kendiliğinden sona erer.

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com