Depozito iadesi için ihtarname örneği!

Depozito iadesi için ihtarname örneği

Kira kontratının sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iadesi için ihtarname örneği…

Depozito iadesi için ihtarname örneği!
Kiralama sözleşmeleri ile kiracıya güvence verme borcu getirilmesi durumunda, kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Eğer depozito kıymetli evraksa bir bankaya depo ediyor.

Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak iade ediliyor.

Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle mükellef oluyor.

Taşınmaz sahibi tarafından haksız yere depozitonun iade edilmemesi durumunda, kiracı depozito iadesi için dava açılıyor. Depozito iadesi için ihtarname örneği aşağıda yer alıyor:

Depozito bedelinin iadesi dava dilekçesi örneği…

SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE

DAVACI: ………. T.C. Kimlik no:
VEKİLİ: Av……
Adres:
DAVALI:
Adres:…………………………..

KONU: Depozito bedelinin iadesi talebidir.

AÇIKLAMALAR :
Müvekkilim davalının ………………. adresinde kain gayrimenkulünü, ekli kira sözleşmesi ile kiralamış olup, sözleşmesi çerçevesinde mal sahibine 1.000 TL depozito bedeli ödemiştir. Bu durum kira sözleşmesinde de açıkça yazılıdır.(EK-l) Müvekkilim kiracı olarak oturmakta olduğu mecuru ………….. tarihinde boşaltarak mal sahibi olan davalıya teslim etmiştir. (EK-2) Davalı depozito bedelini kısa zamanda ödeyeceğini söylemiş olmasına rağmen bu güne kadar ödememiştir. Bundan dolayı bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur.

DELİLLER : Kira sözleşmesi, Teslim belgesi ve her tür delil

HUKUKİ SEBEPLER : 6098 s. TBK. m. 342, 6100 s. HMK. m. 4 ve İlgili mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, Müvekkilim tarafından davalıya ödenen depozito bedelinin taşınmazın tahliye edil­diği tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yasal faizi ile davalıdan tahsiline, Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin davalı tarafa yüklenmesine karar verilmesini vekâleten arz ve talep ederiz.

Davacı Vekili Av………..

EKLER: Ek-1 Kira sözleşmesi
Ek-2 Taşınmaz teslim tutanağı
Ek-3 Onanmış vekâletname örneği

Ev depozito bedeli 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com