Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde iki taksitte ödeniyor. Peki değer artış kazancı 1.taksiti ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 1.taksit 2016…
Değer artış kazancı vergisi 1.taksit 2016!
Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gerekiyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesi yapılıyor.
Bu süre dolduktan sonra satılan ve herhangi bir bedel ödenmeden alınan taşınmaz malların elden çıkarılması halinde vergi ödenmiyor.
Vergi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin ise 11.000 TL olarak tespit edildi. Bu tutarın üzerinde gelir elde edenler vergi mükellefi oluyor.
Değer artış kazancı vergisi;
-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),
-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,
-Anlaşmalı bankalardan,
-Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.
Mükellefler, 5 sene içinde satılan gayrimenkullerinden elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER – 444 0 189) arayabiliyor.
Senede iki eşit taksit halinde değer artış kazancı vergisi ödenebiliyor. Peki değer artış kazancı 1.taksiti ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 1.taksit 2016…
Değer artış kazancı vergisinin 1.taksiti Mart ayı içeriisinde ödeniyor. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor. Buna göre, değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 14 gün bulunuyor.
Gayrimenkul satışında değer artış kazancı hesaplama!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com