Senede iki eşit taksit şeklinde ödenebilen çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor.Peki çevre temizlik vergisi gecikme cezası nedir?
Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Verginin mükellefi konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların kullanıcıları oluyor.
Çevre ve temizlik vergisi meskenlerde su faturasından tahsil ediliyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan gayrimenkuller için verginin belediyeye ödenmesi gerekiyor.
Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çevre temizlik vergisi, su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılıyor. Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil ediliyor.
Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1.taksit 2015 ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenirken ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor.Peki çevre temizlik vergisi gecikme cezası nedir? diyorsanız işte yanıtı..
Konutlar için; çöp vergisi ödenmez ise bu borç, su faturalarına yansıtılıyor. 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılıyor.
İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme zammı ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor. Ödeme emri sonrasında borçlu yedi gün içerisinde bu borcu ödemek zorunda oluyor.
Borç ödenemiyor ise 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra yoluna başvuruluyor.
Çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın