Referans belgesi, Meslek bilgisi ve meslek deneyimi ile bir mühendisin ulaştığı mesleki birikimi belirten, bu Yönetmelik uyarınca verilecek C, B, A düzeylerindeki belge olarak ifade ediliyor. İşte C düzeyi referans belgesi başvuru koşulları…
C düzeyi referans belgesi başvuru!
Referans belgesi yönetmeliğine göre; Yapı, Yapı malzemesi, Geoteknik, Hidrolik ve su yapıları, Kıyı-Liman, Ulaştırma ve Yapım yönetimi gibi uzmanlık alanlarına referans belgesi veriliyor. Referans Belgesi, aynı üye tarafından birden fazla uzmanlık alanında tahsil edilebiliyor.
Referans belgesi, Meslek bilgisi ve meslek deneyimi ile bir mühendisin ulaştığı mesleki birikimi belirten, bu Yönetmelik gereğince verilecek C, B, A düzeylerindeki belge olarak karşımıza çıkıyor. İşte C düzeyi referans belgesi başvuru koşulları…
C Düzeyi Referans Belgesi başvuru koşulları
MADDE 7 – (1) C Düzeyi Referans Belgesi başvurusu yapabilmek için aşağıda belirtilen koşulları yerine getirmiş olmak gerekir:
a) En az üç yıldan beri Oda’ya kayıtlı üye olmak,
b) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen uzmanlık alanlarından birinde, en az üç yıl mühendislik deneyimi sahibi olmak ve bu hizmetleri belgelemek,
c) Zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, emniyeti suistimal ve hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçundan hüküm giymemiş olmak,
ç) Oda Onur Kurulundan hafif para cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,
d) Başvurulan uzmanlık alanında en az altmış toplam kredi puanına sahip olmak.
B düzeyi referans belgesi ne demek?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com