Bursa’nın gelişmekte olan ilçesi Yıldırım’da, kentsel dönüşümle sosyal değişim hedefleniyor. Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda köklü adımlar atmaya hazırlanıyor.
İlçede ilk olarak Şirinevler Mahallesi ekim ayı içinde sit alanından çıkarılarak, kentsel dönüşümle modern bir yapıya kavuşturulacak. Sırası ile Akkaştepe, Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri içinde yeni planlar hazırlandığı bilgisini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mekan ve insan birbiriyle ilintili kavramlardır. Mekanlar gelişirse insanlar ve dolayısıyla da toplum gelişir” ifadesini kullandı.
Belediye, özel sektör ve hükümet kanalıyla geliştirilecek projelerle Yıldırım’a yeni bir vizyon katarak, ilçede yaşanan göçün önüne geçmeyi hedeflediklerini açıklayan Yüdırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ayrıca kentin önemli turizm potansiyellerinden biri olan ve yakın zamanda UNESCO Dünya Mirası’na giren Cumalıkızık’ın da tarihi kimliğini güçlendirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
İdeal şehir Yeni Yıldırım hedefi doğrultusunda projelerini hayata geçiren Yüdırım Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda reformist adımlar atıyor. Bunlardan ilki üçüncü derece sit alanı olan Şirinevler Mahallesi, ekim ayında bu statüden çıkar tüacak. Bölgede plansız şeküde yükselen çarpık ve kaçak yapüar yıkılarak, yeni bir kent oluşturulacak. Yıldınm’da sit alanı statüsünden çıkarüacak bir diğer bölge ise Akkaştepe Mahallesi. Akkaştepe de Şirinevler gibi sit alanı statüsünden çıkarılıp, kentsel dönüşüme uğrayacak. Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri içinde yeni planlar hazırlandığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmaü Hakkı Edebali, “Mekan ve insan birbiriyle ilintüi kavramlar. Mekanlar gelişirse insanlar ve dolayısıyla da toplum gelişir. Yüdırım’da gelişmiş mekanlar ve gelişmiş bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece Yüdırım’dan göç eden vatandaş yeniden Yıldınm’da yaşamak isteyecek” dedi. Ulaşım, kültür merkezleri, sosyal ve turizm tesisleri gibi prestijli projeleri de yü içinde başlatacakları bügisini veren Edebali, kentsel dönüşümde asıl olanın, dönüşümün sosyal boyutu olduğunun altını çizdi.
Dev spor tesisi için ilk adım atıldı Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait olan Ankara Yolu’na cepheli 34 dönümlük araziye dev spor tesisi yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan beklenen bütçenin onaylandığını da söyleyen İsmail Hakkı Edebali, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını ve bu yılın sonunda da temel atmanın gerçekleştirileceğini söyledi.
Yıldırım’ın hatta Bursa’nın en büyük spor yatırımlarından biri olacak Yıldırım Spor Kompleksi’nde, 5 bin kişilik spor salonu, jimnastik salonları, çim sahalar, spor lisesi ve yüzme havuzları inşa edüeceğini belirten Edebali, bu tesis ile gençleri kötü alışkanlıkların pençesinden kurtarıp, spor yapmasını sağlamasa hedeflerini de açıkladı.
Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı Cumalıkızık Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleriyle turizmin yeni trendi alanında önemli değerlere sahip ilçenin bu alanda önemli alternatifler sunduğunu dile getiren İsmaü Hakkı Edebali, “Cumalıkızık, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerini alarak, değerini perçinledi. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Cumalıkızık’ın doğal yapısının korunması öncelikli hedeflerimiz arasında. Yıldırım’ındünyaya açılan penceresi olarak gördüğümüz tarihi köyün değerine değer katmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.Yıldırım’da aidiyet duygusunu pekiştirmek için de çalıştıklarım ifade eden İsmail Hakkı Edebali, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirecekleri ulaşımda dönüşüm projeleriyle prestij çalışmalara devam edeceklerinin de bügisini verdi. Edebali, “Ulaşım, dönüşüme de artı değer katacak. Ayrıca belediyemiz bütçesi üe kültür merkezleri, konferans salonları, sosyal ve turizm tesislerini de yapacağız. Master planımız dahüinde ve özel sektör kaynaklı vatandaşlarımızla da anlaşarak yeni mekânsal bir oluşum yapılmasını sağlıyoruz” dedi.
“Yeşil Yıldırım hedefi için son iki ayda bin 648 ağaç diktik” Yeşil Yıldırım’ hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten İsmail Hakkı Edebali, “Yüdırım’ın yeşüini şehrimize yeniden kazandırıyoruz” dedi. Son iki ay içinde ilçenin farklı noktalarına bin 648 ağaç ve çalı fidan üe 42 bin 15 çiçek diküdiğini söyleyen Edebali, ‘sürdürülebilir çevre politikası’ anlayışıyla çevre seferberliği başlattıklarını ifade etti.
Dünya
Bir yanıt bırakın