Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu
Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yer oluyor. Peki boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu?
Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân olarak karşımıza çıkıyor.

Aile konutu tapu üzerinde şerh edilebiliyor. Aile konutunun şerh edilmesi, taraflara birtakım hak ve yükümlülükler veriyor.

Medeni Kanun esasları gereğince, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı aile konutunun tapusuna şerh konulabilmesi için, tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor.Peki boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu?

Aile konutu şerhi için merkezi nüfus idaresi sisteminden veya nüfus müdürlüğünden alınan yerleşim yeri belgesiyle medeni hali gösterir nüfus kayıt örneği aranıyor.

Ayrıca, aile konutu şerhi işlenmesi gereken taşınmazın tapu sicilindeki ada/parsel bilgileri ile MERNİS üzerinden alınan yerleşim yeri verilerinin çakıştırılması gerektiği zaman belediye, muhtarlık, kadastro müdürlüğü, apartman yönetimi, LİHKAB vb. kurumlardan bu konuda durumu kanıtlayıcı nitelikte belge alınması gerekiyor.

Eşler, evlilik birliğini beraberce yürütüyor ve yönetiyor. Eşler boşandıktan sonra aile birliği bozulduğu için boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulamıyor.

Aile konutu şerhi konulan eve haciz gelir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com