Tapu devir işlemleri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? İşte bedelsiz tapu devir işlemleri..
Bedelsiz tapu devir işlemleri!
Tapu devir işlemleri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor.
Tapuda bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bunlar bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor. Peki, Bedelsiz tapu devir işlemleri nelerdir?
Bedelsiz tapu devir işlemleri..
Bedelsiz tapu devri için gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. İstenen belgelerin tapu memuruna verilmesinin ardından tapu harcı ödeniyor.
Tapu bağışı için gerekli belgeler:
-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı
-Bağışlayanın ve bağışlanın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı
-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge
-Bağışlayanın bir bağışlananın iki adet fotoğrafı
Tapu bağışı masrafları 2015..
Taşınmazların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.
Tapu devir işlemleri için gerekli evraklar 2015!
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın