Bakırköy Belediyesi Ataköy Mega Yat Limanı için dava açtı!

Bakırköy Belediyesi Ataköy Mega Yat Limanı için dava açtı!

Ataköy sahilde 140 dönüm arazi doldurularak mega yat limanı projesi 2 yıl önce hayata geçirildi. Doldurulan alana da 3 ve 5’er katlı restoran, konferans ve kongre binaları yapmak için bir ay önce inşaatlara başlandı. Bakırköy Belediyesi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle inşaatları mühürledi. Dati Holding tarafından sürdürülen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girip inşaat ruhsatlarını verdi. Ancak parsel numarası bile olmayan dolgu alanı için bakanlık ruhsatı “142 parsel yanı” adı altında düzenledi. Bakırköy Belediyesi dava açtı.

10 FUTBOL SAHASI
Ataköy sahilde yapılaşmalar tamamlandıktan sonra deniz doldurulup mega yat limanı için start verildi. 2 Haziran 2015’te Hürriyet “Ataköy’e Yarımada” başlığı ile haberi manşetten duyurmuştu. Ortaya çıkan dolgu alanda 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak. 140 bin metrekare yani 10 futbol sahası büyüklüğünde deniz dolduruldu. Ardından çalışma ofisleri için inşaatlar başladı. Bakırköy Belediyesi ruhsatları olmadığı gerekçesiyle inşaatı mühürledi. Dati Holding’in ruhsat başvurusunu da reddetti. Gerekçe olarak da 1/1000 ölçekli Ataköy Turizm Merkezi Yat Limanı uygulaması planı ile ilgili İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı olduğunu bu nedenle imar durumu tanzim edilemeyeceği belirtildi.

BELEDİYE DAVA AÇTI
DATİ Holding Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ederek ofis ve işyeri olarak 15.08.2016’da inşaat ruhsatını aldı. Ancak ruhsatlar “142 parsel yanı” gibi garip bir tanımlama ile verildi. Bakırköy Belediyesi dava açtı. Dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu 564 ada 142 parsele yapılan ruhsat başvuruları sürüncemede bırakılmadığı İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gerekçeleriyle bildirildi. Yapı ruhsatı verilme yetkisinin belediyemizde olması gerekirken, 564 ada 142 parsel yanı diye parseli belli olmayan bir yere iksa, ofis ve işyeri olarak iki ay içinde yetkili idarelerce ruhsatlandırma yapılmaması bahane edilerek yapı ruhsatının tanzim edilmesi hukuka uygun değildir.”

BAKAN MÜDAHALE ETSİN!
GEÇTİĞİMİZ günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Hürriyet’e yaptığı açıklamada imar artışlarına yönelik plan değişikliklerine karşı olduğunu, bakanlığının paralel belediye meclisi gibi çalışmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bakanın açıklamalarını takdirle karşıladıklarını belirterek uygulamanın da bu açıklamalar yönünde olması gerektiğini söyledi. Kerimoğlu, “Ataköy sahilde deniz dolduruldu, şimdi üzerine bina yapılacak. Bizden ruhsat istediler. Mahkemesi süren, bürokratik işlemleri tamamlanmamış, yoğunluk artışı getirecek bir projeye biz ruhsat vermedik. Bakırköy halkı istemiyor. Referandum yaparız dedik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘parsel yanı’ gibi imar literatüründe olmayan bir yöntemle ruhsatı verdi. Sayın Bakanın bu duruma müdahale edeceğini düşünüyorum” dedi.

 

Hürriyet