Kanunen bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme bağışlama sözleşmesi oluyor. İşte bağışlama sözleşmesi örneği..
Bağışlama sözleşmesi örneği!
Bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme bağışlama sözleşmesi oluyor. Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir.
Fiil ehliyeti bulunmayan kişi ayırt etme gücüne sahipse, bağışlamayı kabul edebiliyor. Bağışlama sözleşmesi yazılı olarak kuruluyor. Bağışlama sözleşmesi örneği şu şekilde sıralanıyor:
Bağışlama sözleşmesi örneği 2015
…/…/….
MADDE 1. TARAFLAR
…………………………………. adresinde ikamet eden hami m.. (bundan sonra “bağışlayan” olarak anılacaktır) ile ………………………………. adresinde ikamet eden ünal o. (bundan sonra “bağışlanan” olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki koşullarla bir bağışlama sözleşmesi akdolunmuştur.
MADDE 2. KONU
İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti bağışlayana ait olan bir Mahmut marka bilgisayarın her hangi bir karşılık olmaksızın bağışlanana bağışlanmasıdır.
MADDE 3. BAĞIŞLAYANIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Bağışlayan, sözleşme konusu mahmut marka bilgisayarı herhangi bir karşılık almaksızın bağışlanana bağışlamış ve teslim etmiştir.
İş bu sözleşme, …/…/… tarihinde Ankara’da iki nüsha olarak hazırlanmış ve taraflarca imzalanmış olup taraflara birer nüsha teslim edilmiştir.
Bağışlayan
(Adı, soyadı, İMZA)
……………………………
Bağışlanan
(Adı, soyadı, İMZA)
……………………………
Tapu bağışlama sözleşmesi yasası!
Işıl Seren KESKİN/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın