Babadan oğula tapu devri masrafları 2016!

Babadan oğula tapu devri masrafları 2016

Taşınmaz mal için satış işlemleri aile dışında yapılabildiği gibi aile içinde eşe,çocuğa vb kişilere de yapılabiliyor. Peki babadan oğula tapu devri masrafları 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Ailede babadan oğula taşınmaz mal devirleri yapılabiliyor. Yapılan devir işleminde karşılaşılacak masraflar, iki ayrı şekilde hesaplanabiliyor.

Babadan oğula tapu devri bağış ile yapılabiliyor. Bu işlemin harç bedeli yüksek olması sebebi ile yapılan devir satış olarak gösterilerek bağış harcından daha az oranda harç ödenebiliyor.

Babadan oğula hibe işlemleri için gerekenler ise bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi,Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge,söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge oluyor.

Söz konusu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki babadan oğula tapu devri masrafları 2016 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

2016 yılında açıklanan harç verilerine göre tapu harcı alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.

2016 yılında yapılan düzenlemeler sonucunda tapu bağış bedeli ise bağış edilen taşınmaz malın belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere beyan edilen değeri üzerinden binde 68,31 oranı olarak belirleniyor.

Babadan oğula sağlığında mal devri nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com