Cezayir’de kamu kurumları ve büyük ölçekli firmalarla işbirliği yaparak, projeler üreten Aslan Yapı, ülkede özellikle gayrimenkul geliştirme, donanımlı konutlar, hastane ve üniversite binalarının inşaatına ağırlık veriyor.
Cezayir’de kamu kurumları ve büyük ölçekli firmalarla işbirliği yaparak, projeler üreten Aslan Yapı, ülkede özellikle gayrimenkul geliştirme, donanımlı konutlar, hastane ve üniversite binalarının inşaatına ağırlık veriyor. Aslan Yapı Genel Müdürü Mustafa Cihad Arslan, kurumlar ve firmalarla ilişkilerini, yatırımların üstünde tuttuklarını belirterek, konutta yaşanan arz açığını görerek, bu ülkeye adım attıklarını söyledi.
Açıklanan konut programlan ve ülkenin gelir kaynaklarıyla birlikte bu programlann gerçekleştirilmesinde devletin kararlılığını gördüklerini belirten Arslan, “Tahsilat probleminin bulunmaması da Cezayir’i tercih etmemizde etkili oldu” dedi.
Cezayir’de kısa vadede ellerindeki işleri bitirmeyi planladıklarını ifade eden Mustafa Cihad Arslan, “Orta ve uzun vadede ülkenin yatırımlarını takip edeceğiz. Spesifik, özel işler, altyapı projeleri, gayrimenkul geliştirme üzerinde durmayı planlıyoruz. Halihazırda makine ve insan kaynakları yatırımlarımız bu planımızı destekler nitelikte. Yatırımlarımızı günün şartlarına göre şekillendireceğiz” diye konuştu.
Ülkede yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam ettiklerini bildiren Arslan, Cezayir’de üstlendikleri projeler sayesinde ENR 250 Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri sıralamasına girdiklerini kaydetti.
Arslan, sıralamada 2013’te 189, 2014’te de 194’üncü oldukları bilgisini verdi.
“Cezayir’de talep, gelişen dinamiklere göre şekilleniyor” Cezayir pazarından geleceğe yönelik beklentilerinin bulunduğunu kaydeden Mustafa Cihad Arslan, Cezayir halkının temel konut ve inşaat ihtiyacını gidermeye başladıkça, zamanla daha iyisine yöneleceği öngörüsünde bulundu.
Çalışmalarının söz konusu tespit doğrultusunda başladığını vurgulayan Arslan, “Talep, Cezayir’in değişSn ve gelişen dinamiklerine göre şekilleniyor.
Cezayir’in ihtiyaç duyacağı her şeyde Türkiye, bir adım ileride. Dolayısıyla talebin nasıl şekilleneceği aslmda bu anlamda belli. Çünkü kültürümüz çok benzer ve aynı aşamalardan geçiyoruz” yorumunu yaptı.
Cezayir’de inşaat sektörünün her alanında yapılacak birçok işin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Mustafa Cihad Arslan, şunları kaydetti: “Taleplerin günümüzdeki ihtiyaçları kapsayarak ve katlanarak artacağını düşünüyoruz.
Kentsel dönüşüm, mega projeler, orta ve yüksek gelir düzeyindeki kesime hitap eden yaşam yerleşkeleri konusunda gelişmelerin olacağını düşünüyoruz. Cezayir değişime yönelik taleplerini ortaya koyacak. Biz bu değişime hazırız ve talepleri karşüayabilecek donanıma sahibiz.”
Bir yanıt bırakın