Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır

Asansörün standartlara ve yönetmeliğe uygun yapıldığını gösteren belge asansör işletme ruhsatı oluyor. Peki asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

Asansör, belirli seviyelerde hizmet veren, sabit ve yataya 15 dereceden fazla bir açı oluşturan raylar boyunca hareket eden bir kabine sahip olup; insanların, insanların ve yüklerin, bir kişi kabine zorlanmadan girebiliyorsa ve kabinin içinde bulunan veya kabin içindeki kişinin erişim mesafesinde yer alan kumandalarla teçhiz edilmiş ise sadece yüklerin taşınmasına yönelik bir tertibat olarak ifade ediliyor.

Asansör yönetmeliğine göre, asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından yıllık kontrol ve bakım yaptırılması gerekiyor.

Asansör standartlara ve yönetmeliğe uygun yapıldığında asansör işletme ruhsatı veriliyor.Peki asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? diyorsanız işte yanıtı…

Asansör işletme ruhsatı belediyelere bir dilekçe ile başvurarak temin ediliyor. Asansör işletme ruhsatı dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Asansör işletme ruhsatı dilekçesi örneği…

…………. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
…………

………. Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele …../ …../ 20….. tarih ve C: ….. S: ….. D: ….. nu.lı yapı ruhsatı ile inşa edilen binamda bulunan asansörüme işletme ruhsatının verilmesini arz ederim.
Tarih : …../ …../ 20…..
Adı Soyadı : ……………………….
T.C. Numarası : ….……………………
İmza : ….……………………

ADRES :
……………………………………….…………….
…………………………………………………….
………………………………………….………….
Telefon Nu. : …………………………………….

EKLER :
1– Yapı sahibi ile ilgili belgeler
2– Proje müellifi ile ilgili belgeler
3– Teknik uygulama sorumlusu ile ilgili belgeler
4– Asansör firması ile ilgili belgeler

Asansör bakım masrafını kiracı öder mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com