Asansörün bakım sözleşmesi, bina sorumlusu ile asansör monte eden veya onun yetkili servisi tarafından yapılıyor. İşte asansör bakım sözleşmesi 2016…
Asansör bakım sözleşmesi 2016!
Asansör bakım yönetmeliğine göre, asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorunda oluyor. Garanti süresince bina sorumlusu ile asansörü monte eden veya onun yetkili servisi arasında aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapılması gerekiyor.
Apartman sorumlusu garanti süresinin bitiminden sonra asansörü monte eden veya onun yetkili servisiyle veya bir başka asansör monte eden veya onun yetkili servisiyle aylık bakım ve servis hizmetleri sözleşmesi yapmak zorunda oluyor. Peki Asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır? diyorsanız işte asansör bakım sözleşmesi 2016 örneği…
Asansör bakım sözleşmesi örneği 2016…
İşbu sözleşme bir taraftan …………………. adresinde mukim ……………. (aptmanı/sitesi) ile …………….. adresinde mukim ……………. şirketi arasında akdolunmuştur. Taraflar sözleşmede kısaca yüklenici ve işveren olarak anılacaklardır.
1-Sanayi ve Ticaret Bakanlığından veya Bakanlığın yetkili kıldığı merciden alınmış olan asansör bakım firması belgesi örneği sözleşme ekinde olacaktır.
2-Yüklenici çalıştırdıkları mühendisler için kendi firmaları adına çıkartılmış olan “Serbest mühendislik ve müşavirlik belgesi” ile “Büro tescil belgesi”örneği sözleşme ekinde olacaktır.
3-Bakımı ……………………………………….tarafından yapılan ………….. marka ve imal yılı ……….. olan asansörümüz bakımcı firmanın ……..yıllık garanti kapsamı içerisindedir.
4-Yüklenici firma garanti kapsamı ve garanti süresi dışında meydana gelebilecek bütün onarımlarda orjinal yedek parça kullanılacaktır.
5-Garanti kapsamı ve garanti süresi dışındaki bakım süresince arızaların giderilmesi,parça değiştirilmemesi halinde ücretsiz olacaktır.
6-Garanti süresi dışında parça değiştirilmesi gerektiğinde parça işçiliği ile birlikte ücrete tabi olacaktır.
7-Orjinal yedek parçalar yüklenici firma olan …………………………………………. nin stoğunda
yeterli miktarda bulundurulacaktır.
8-Yüklenici firma olan ………………………………………………… asansörü tesis eden asansör firmasıyla irtibat kurarak stokdaki yedek parçaları bitmeden gerekli önlemi alacaktır.
9-Yüklenici firma olan ………………………………………………. sözleşme yaptığımız yıl içerisinde ………ayda bir periyodik bakım yapacaktır.
10-Yüklenici firma arıza ihbarı halinde engeç ………(saat/gün) içerisinde gerekli müdahaleyi
yapacaktır.
11-Asansörümüzün özelliğine göre farklılık gösterecek hususları yüklenici firma yazılı olarak apartman yönetimine verecek ve yönetim bu bilgileri kullanıcıların görebilecekleri bir yere asacaktır.
12-Binamızın bağlı bulunduğu…………………….. belediyesinden asansörümüzün emniyet ve işletme yönünden işletilmesine engel bulunmadığını belirten ve sorumluluğunu taşıyan bir rapor alınacaktır.Bu raporun tanzim ettirilmesinin takibinden bina yöneticisi ve bakımını yapan firma müştereken sorumlu olacaktır.
Oniki(12) maddeyi içeren bu mukavele …/…/2016 tarihinde
iki(2) nüsha olarak tanzim olunmuş ve taraflarca imzalanmıştır.
…………………… Apartmanı Yöneticisi
Yüklenici Firma ………………………..
kaşe, isim, imza, kaşe, isim, imza
Asansör garanti süresi kaç yıl?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com