Duvar kağıdı üretimi gerçekleştiren Armada; Pepe, Pisi, Niloya gibi Türkiye’nin en ünlü çizgi film karakterlerinin de lisanslarını alan şirket, hem ürünlerini hem de söz konusu çizgi film kahramanlarını yurtdışında tanıtmaya hazırlanıyor
Armada, yeni ürünleriyle yurtdışına açıldı. Şirket, piyasaya sunduğu “DecoKids” kataloğu ile iç piyasanın ardından yurtdışına da odaklanmayı planlıyor.
Armada Duvar Kağıtları Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık, 2010 yılında Türkiye’nin ilk tam teşekküllü duvar kağıdı fabrikasını kurduklarını ve tesis için toplamda 40 milyon liralık yatırım yaptıklarını söylüyor. Toplamda 20 bin metrekarelik alana sahip fabrikalarında Avrupa standartlarında ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştirdiklerini söyleyen Işık, çevreye duyarlı üretim kapsamında fabrikadan çıkan havayı 800 derecede yakan ve normal havaya dönüştüren bir baca arıtma sistemi kullandıklarını vurguluyor.
Yeni katalog yolda
Ürünleri hakkında bilgi veren Işık, duvar kağıdı çeşitlerine her geçen gün yenilerini eklediklerini aktarıyor. Toplam 7 adet ürün kataloglarının bulunduğunu ve 500 çeşit desen ile renk çeşidine sahip olduklarını aktaran Işık, önümüzdeki yıl 9 katalogda 650 çeşit desen ve renge ulaştırmayı hedefl ediklerini vurguluyor. Kısa süre önce “DecoKids” kataloglarını piyasaya sunduklarını anlatan Işık, “Türkiye’de ilklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz kataloğu bayilerimiz de çok beğendi. Çocuk duvar kağıtları için Pepe, Pisi ve Niloya gibi Türkiye’nin en ünlü çizgi film karakterlerinin lisanslarını aldık. Bu ürünlerimizi ihracata da aktarıyoruz” diyor. “Crown” kataloğunu da piyasaya sunmaya hazırlandıklarının altını çizen Işık, söz konusu katalog için çok iddialı olduklarını belirtiyor.
2 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptı
Şirket olarak kaliteyi her zaman ön planda tuttuklarına dikkat çeken Işık, kuruldukları tarihten itibaren yaklaşık 2 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptıklarını açıkladı. Ürünlerinin CE ve TSE kalite belgelerine ve ayrıca ISO Kalite Yönetim Sistemi Standartları çevre belgelerine sahip olduğunu belirten Işık, “Ürünlerimiz 10 yıl solmazlık ve deforme olmama özelliklerine de sahip” ifadelerini kullanıyor. Türkiye’nin hemen hemen bütün şehirlerinde bayilerinin bulunduğunu aktaran Işık, bayilerinin siparişlerini aynı gün gönderdiklerini, her zaman hizmet kalitesini daha ileri noktalara taşımak için çalışmalar yürüttüklerini vurguluyor.
Türkiye, “ithalatçı” konumdan “ihracatçı” konuma gelebilir
Yıllardır yerli duvar kağıdı üreticilerinin ithal ürünlere karşı rekabet edemediğinden dolayı bugüne kadar Türkiye’nin duvar kağıdı ihtiyacının yüzde 90’ını ithalat yoluyla karşıladığına da dikkat çeken Işık, özetle şu açıklamaları yapıyor: “Ancak Ekonomi Bakanlığı’nın yürürlüğe soktuğu ithal duvar kağıtlarına karşı koruma önlemleri ile birlikte bu durumun Türkiye’nin lehine değişeceğini düşünüyoruz. Bu uygulama, yerli üreticiyi güçlendirecek. Türkiye’deki üreticilere yenileri eklenecek ve ithalat bağımlılığı azalacak. Bakanlığın bu çalışmasıyla Türkiye’nin duvar kağıdı ihtiyacı yerli üreticiler tarafından karşılanabileceği gibi ihracatın da artacağını düşünüyorum. Böylece Türkiye’yi duvar kağıdı sektöründe ithalatçı konumundan ihracatçı konumuna getirmeyi hedefl iyoruz.”
Dünya
Bir yanıt bırakın