Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri aralarında zaman zaman sorunlar yaşayabiliyor. Peki apartmanda üst kattan su akıyor ne yapmayalım? diyorsanız işte yanıtı…
Apartmanda üst kattan su akıyor ne yapmayalım?
Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar bulunuyor.Apartman ve site kurallarına uyulmaması veya bunların dikkate alınmaması sonucunda doğan tüm hasarlardan ve ihbar zorunluluğuna uyulmamasından doğan tüm zararlardan apartman sakini sorumlu oluyor.
Apartmanda yer alan kat malikleri zaman zaman sorunlar yaşayabiliyor. Sıklıkla yaşanan sorunlar apartmanda üst kattan su sızması yer alıyor.Peki apartmanda üst kattan su akıyor ne yapmayalım? diyorsanız işte yanıtı…
Her kat maliki taşınmaza ve bağımsız bölüme verdiği zarardan bizzat sorumlu oluyor. Üst kattan su sızıntısı olması halinde, bu durum hem kiracıyı hem de kiracının oturduğu evin sahibini ilgilendiriyor. Böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kiracının durumu malike bildirmesi gerekiyor.
Sonuç alınamaması durumunda ise bina yönetimine durum bildiriliyor. Yönetimden de herhangi bir karar çıkmaması halinde taşınmazın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor.
Müracaatta, su sızıntısının olduğu, ilgili daireye zarar verdiği belirtiliyor. Ayrıca keşif talebinde de bulunuluyor. Masrafların ödenmesi halinde de 1-2 gün içerisinde yetkililer olay yerine gelerek inceleme yapıyo veilirkişi raporu ile durum ortaya çıkarılıyor.
Söz konusu zarar nereden kaynaklanıyor ve sorun nasıl giderilebiliyor, masrafı ne kadar tutuyor gibi soruların yanıtı tespit ediliyor.
Mahkemenin tespit ettiği zararı, madur olan taraf yaptırıyor. Faturasını ibraz etme şartı ile zarara sebep olan kiracı veya kat malikinden icra yolu ile bunu isteyebiliyor.
Apartmanda soba yakmak yasak mı?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com